Skip to content

Stormschades

Als je hinder ondervonden hebt van een storm en hierdoor stormschade hebt opgelopen is het natuurlijk goed om te onderzoeken of een verzekering deze schade ook vergoedt. Graag bespreken we een aantal situaties waarbij je kunt ontdekken wat een verzekeraar voor je kan doen.

Situatie 1:

Onderweg krijg je met je auto plots een boom op je motorkap. Wie betaalt dit? Het is belangrijk om te ontdekken of de boom een eigenaar heeft. Deze eigenaar is verantwoordelijk voor de schade. Het is slim om een beroep te doen op de rechtsbijstand verzekering van je auto om de schade vergoedt te krijgen. Als de schade niet op een andere partij kan worden verhaalt kun je je beroepen op overmacht. Helaas heb je dan geen recht op een schadevergoeding. Heb je echter een allrisk verzekering voor je auto dan is het goed om hier een beroep op te doen. Soms is een extra stormschade clausule ook al voldoende om de schade aan de auto vergoedt te krijgen.

Situatie 2:

Een heftige storm heeft de tuinmeubels bovenop de serre gegooid en nu is er schade aan de serre. Wordt dit vergoedt? Als je spullen zoals een barbecue of tuinmeubels buiten hebt staan dan is het gebruikelijk dat de schade tot een maximum van €1950 euro is verzekerd. Je kunt het limiet verhogen tot maximaal €5000 euro. Dit is slim als je bijvoorbeeld dure planten in de tuin hebt staan.

Zijn het de tuinmeubels van de buren geweest welke de serre hebben beschadigd? Dan kun je de buurman aansprakelijk stellen en kan hij de schade verhalen op zijn aansprakelijkheidsverzekering. Er zijn tal van situaties waardoor je schade kunt krijgen van een storm. Het is goed om per situatie in contact te treden met je verzekeringsagent om zo de mogelijkheden van een vergoeding te bespreken.