Skip to content

Tuin aanleggen

Een tuin aanleggen is iets wat je niet vaak zult doen. Het is daarom slim om het direct goed te doen. Van een mooie tuin kun je immers iedere dag genieten. Ook zorgt een mooie tuin voor een meerwaarde van je huis. Stel je maar eens twee gelijke huizen voor. Een met een mooie tuin en een met een verwaarloosde tuin. Als je nu een van de twee huizen zou moeten kopen en de prijs zou gelijk zijn, voor welke zou je dan kiezen?

Wie laat je jouw tuin aanleggen?

Natuurlijk kun je uit vele verschillende partijen kiezen om je tuin aan te laten leggen. Misschien heb je al een tuinman? Of misschien ken je een goede hovenier? Natuurlijk is het ook goed om van een tuinarchitect gebruik te maken om een mooie tuin te krijgen. Het is goed om te zien welke verschillende mogelijkheden er zijn om een mooie tuin te krijgen.

Wat kost een tuin aanleggen?

Als je alleen een tuin aanleggen wilt en je hebt al een ontwerp dan moet je rekenen op een kostenpost van €50 euro tot €100 euro per m2. Een ontwerp kost €250 euro tot €500 euro, afhankelijk van de grootte van de tuin. De prijs is eigenlijk door vele factoren sterk te beïnvloeden.